Välkommen till TryckeriTeatern!

Kulturhuset TryckeriTeatern i f.d. Karis Tryckeri är ett samarbetsprojekt mellan Västnyländska Ungdomsringen VNUR rf och Västra Nylands folkhögskola VNF.

TryckeriTeatern är hemvist för teaterlinjen vid VNF, men står ytterom lektionstid öppen för all sorts scenkonst. TryckeriTeatern kan via VNUR bokas för föreställningar, konserter, kurser, föredrag, repetitioner m.m.

TryckeriTeatern fungerar också som ett utmärkt utrymme för olika typer av filminspelningar, videoprojekt och streamingevenemang. Den stora scenen ger möjlighet att rigga upp all den utrustning som behövs. Ljud- och ljusteknik finns färdigt för att tillgodose de grundläggande behoven, med tilläggsmöjligheter för skräddarsydda lösningar och internetuppkoppling gör det möjlighet att streama evenemang utan problem.

På TryckeriTeatern arrangeras i regel mellan 50 och 70 öppna föreställningar per år. VNF:s Teaterlinjes elevproduktioner utgör en stor del av dessa föreställningar, men VNUR ordnar också regelbundet t.ex. Karisrevyer, och står ofta värd för gästande föreställningar av t.ex. regionteatern Åbo Svenska Teater och andra professionella turnerande grupper, även utländska sådana. Också amatörteatergrupper ger gärna gästspel på TryckeriTeatern, liksom dansgrupper, körer och sångartister.

TryckeriTeatern är vad ljud- och ljusteknik gäller det i särklass mest avancerade föreställnings- och övningsutrymmet i Västnyland. TryckeriTeatern erbjuder nästan 200 fasta sittplatser på en stigande läktare, som garanterar god sebarhet och hörbarhet.

TryckeriTeatern har nyligen genomgått en renovering, som har förbättrat publikkomforten och -säkerheten, och ytterligare förbättrat teaterlokalens funktionalitet för de flesta publika evenemang. Också luftkonditioneringen har förnyats. Vi har nya fräscha publiktoaletter varav en är handikappanpassad, nya duschar i omklädningsrummen och en nymålad foajé. Mellan sal och foajé har vi fått en ny ljudtät mellanvägg. Ingången till scenen har också förnyats.

TryckeriTeatern finns i centrum av Karis, Torggatan 1, på kort promenadavstånd från buss- och järnvägsstationerna. Gratis parkeringsplatser finns på kort avstånd på t.ex. Karis torg. TryckeriTeatern är också lätt tillgänglig för t.ex. rullstolsbundna personer.

Västnyländska Ungdomsringen driver också Raseborgs Sommarteater som är den största sommarteatern i Svenskfinland. TryckeriTeatern fungerar som huvudsaklig repetitionslokal.
 

 

Hyr kläder från teatergarderoben!

Teatergarderoben finns i TryckeriTeaterns källare och kan besökas enligt överenskommelse med garderobansvarige Maggi Ahlfors. Vi ber er kontakta Maggi i GOD TID innan plaggen behövs, eftersom Teatergarderoben inte har regelbundna öppethållningstider. Maggi kan nås per telefon vardagskvällar mellan 16-20.

Teatergarderoben är öppen för både privatpersoner, föreningar och andra aktörer. Alla kläder lämnas tillbaka i tvättat skick.

Kontakta Margareta Ahlfors

Tel: 050-5241393 
(endast vardagskvällar mellan 16-20)


E-post:
margaretha.ahlfors(at)gmail.com

 

Plan för motarbetande av mobbning och sexuella trakasserier inom VNUR:s produktioner och VNUR

 

Den 28.8.2018 godkände VNUR:s styrelse en plan för att motarbeta mobbning och sexuella trakasserier inom våra produktioner och inom vår verksamhet överlag.  Läs mer på VNUR:s hemsida