PRESSINFORMATION

Mannerheim - mannen och myten sätts upp på TryckeriTeatern hösten 2018

Västnyländska Ungdomsringen VNUR rf sätter upp pjäsen Mannerheim - mannen och myten på TryckeriTeatern i Karis. Premiär blir det fredag 2 november. Som regissör för uppsättningen fungerar Sven Sid. Sammanlagt ges 15 föreställningar under perioden 2.11.-6.12.2018.

Pjäsen uppfördes på Svenska Teatern för drygt 10 år sedan och är skriven av Per-Erik Lönnfors, som medförfattare Johan Storgård och Sven Sid.

-Allra först kommer mitt fokus nu vara att jobba med att omarbeta och modifiera manuset att passa in på TryckeriTeatern och speciellt vill jag få fram ett mera västnyländskt perspektiv. Bl.a. vill jag ta fram den Ekenäs bördiga stridspiloten Hans Wind." säger Sven Sid.

Marskalken av Finland Carl Gustaf Mannerheim är alltid aktuell och intresset för honom och hans verk förblir oförminskat. Därför och för att försvarsmakten firar 100 år i år är det speciellt motiverat att sätta upp denna pjäs.  

- Vår ambition på Västnyländska Ungdomsringen är att kontinuerligt utveckla verksamheten på TryckeriTeatern. Många av våra medlemsföreningar gör ett fantastiskt arbete med egna uppsättningar; revyer, farser mm ute i bygden. Därför vill vi på TryckeriTeatern i Karis erbjuda något lite annorlunda. Mannerheim – mannen och myten är just detta och en viktig, fängslande men krävande pjäs som vi tror att lockar en stor publik till ''Tryckis'', konstaterar Henrik Wickström ordförande för Västnyländska Ungdomsringen VNUR rf.

För uppsättningen behövs amatörskådespelare och en audition att ordnas på TryckeriTeatern måndagen den 2.4 kl. 15.00 och söndagen den 8.4 kl. 17. Intresseanmälan till auditionen kan meddelas per e-post till peppe.krook@gmail.com.

Tilläggsuppgifter:

Sven Sid
tel. 0400217447

Henrik Wickström
tel. 044 555 3885
e-post: henrik.wickstrom94@gmail.com

Peppe Krook
tel. 0505040300
e-post: peppe.krook@gmail.com

Välkommen till TryckeriTeatern!

Kulturhuset TryckeriTeatern i f.d. Karis Tryckeri är ett samarbetsprojekt mellan Västnyländska Ungdomsringen VNUR rf och Västra Nylands folkhögskola VNF.

TryckeriTeatern är hemvist för teaterlinjen vid VNF, men står ytterom lektionstid öppen för all sorts scenkonst. TryckeriTeatern kan via VNUR bokas för föreställningar, konserter, kurser, föredrag, repetitioner m.m.

På TryckeriTeatern arrangeras i regel mellan 50 och 70 öppna föreställningar per år. VNF:s Teaterlinjes elevproduktioner utgör en stor del av dessa föreställningar, men VNUR ordnar också regelbundet t.ex. Karisrevyer, och står ofta värd för gästande föreställningar av t.ex. regionteatern Åbo Svenska Teater och andra professionella turnerande grupper, även utländska sådana. Också amatörteatergrupper ger gärna gästspel på TryckeriTeatern, liksom dansgrupper, körer och sångartister.

TryckeriTeatern är vad ljud- och ljusteknik gäller det i särklass mest avancerade föreställnings- och övningsutrymmet i Västnyland. TryckeriTeatern erbjuder nästan 200 fasta sittplatser på en stigande läktare, som garanterar god sebarhet och hörbarhet.

TryckeriTeatern har nyligen genomgått en renovering, som har förbättrat publikkomforten och -säkerheten, och ytterligare förbättrat teaterlokalens funktionalitet för de flesta publika evenemang. Också luftkonditioneringen har förnyats. Vi har nya fräscha publiktoaletter varav en är handikappanpassad, nya duschar i omklädningsrummen och en nymålad foajé. Mellan sal och foajé har vi fått en ny ljudtät mellanvägg. Ingången till scenen har också förnyats.

TryckeriTeatern finns i centrum av Karis, Torggatan 1, på kort promenadavstånd från buss- och järnvägsstationerna. Gratis parkeringsplatser finns på kort avstånd på t.ex. Karis torg. TryckeriTeatern är också lätt tillgänglig för t.ex. rullstolsbundna personer.

Västnyländska Ungdomsringen driver också Raseborgs Sommarteater som är den största sommarteatern i Svenskfinland. TryckeriTeatern fungerar som huvudsaklig repetitionslokal.
 

 

Hyr kläder från teatergarderoben!

Teatergarderoben finns i TryckeriTeaterns källare och kan besökas enligt överenskommelse med garderobansvarige Maggi Ahlfors. Vi ber er kontakta Maggi i GOD TID innan plaggen behövs, eftersom Teatergarderoben inte har regelbundna öppethållningstider. Maggi kan nås per telefon vardagskvällar mellan 16-20.

Teatergarderoben är öppen för både privatpersoner, föreningar och andra aktörer. Alla kläder lämnas tillbaka i tvättat skick.

 

Margareta Ahlfors

Tel: 050-5241393 
(endast vardagskvällar mellan 16-20)


E-post:
margaretha.ahlfors(at)gmail.com