Harri Kaitila & Tango del norte PERUTTU-INHIBERAT

24.09.2023 kl. 17.00 – 18.00

Luvassa on sekä suomalaista että argentiinalaista tangoa tuoreina sovituksina maan terävimpään kärkeen kuuluvien muusikoiden esittämänä.

Konsertti on väliajaton, kestoltaan noin tunnin kokonaisuus, jossa kuullaan mm. Astor Piazzollan musiikkia ja suomalaista tangomusiikkia Toivo Kärjen ajoista nykypäivään.

Suomalaiskokoonpano Tango del norte on kansainvälisissä kilpailuissa palkittu timanttinen tangoyhtye, jonka taival alkoi vuonna 2011 Astor Piazzollan musiikin parissa. Vuosikymmenen ajan yhtyeen soittajat ovat hakeneet tango-oppia Argentiinan parhailta muusikoilta. Tämän tuloksena on hioutunut sointi, joka saa aikaan yleisössä ihailua ja kehuja keikasta toiseen.

Tango del norte on soittanut yli 300 konserttia ympäri Suomea ja esiintynyt lisäksi Espanjassa, Puolassa ja Ruotsissa tangofestivaaleilla.

Toissavuonna Tango del norte sai 2. palkinnon "Astor Piazzolla - Città di Trani 2021" kilpailussa Italiassa. Kyseessä oli Piazzollan 100v kunniaksi järjestetty juhlakilpailu.

Vuonna 2018 yhtyeen bandoneonisti Sami Pirttilahti voitti kansainvälisen ”Che Bandoneon”-kilpailun Yhdysvalloissa.

Vuosien varrella Tango del norten kanssa on myös työskennellyt useita kotimaisia ja kansainvälisiä tangon laulajatähtiä. Vuonna 2016 Tango del norte julkaisi CD-levyn "Raíces de pasión" yhdessä argentiinalaislaulaja Romina Biancon kanssa. Vuonna 2018 julkaistiin hyviä arvosteluja kerännyt duolevy "Solos & Duos".

Tango del norte on yhtye, joka lumoaa soitollaan ja ottaa yleisönsä huumorillaan.

Tenori Harri Kaitila on saanut laulukoulutuksensa Wienin

musiikkikorkeakoulun solistisella linjalla ja Wienin konservatorion oopperastudiossa.

Hän on laulanut ooppera-, lied- ja oratoriolaulajana Suomen lisäksi Itävallassa, Saksassa, Unkarissa, Slovakiassa, Tsekissä ja Norjassa. Laulu-uran ohella hän on toiminut pitkään laulupedagogina mm. Kuopion konservatoriossa ja Sibelius-Akatemian Kuopion kirkkomusiikkiosastolla sekä Suomen-Saksan-instituutin kulttuurivastaavana Berliinissä.

Jo vuosituhannen alusta Harri Kaitilan erityisen mielenkiinnon kohteena on ollut kansainvälinen konserttitango, jota hän on esittänyt festivaaleilla Suomessa ja Keski-Euroopassa, mm. Berliinin, Slovakian ja Luxemburgin Filharmonioissa, Prahassa, Brnossa. Suomessa Kaitila on esiintynyt kaikilla merkittävillä alan festivaaleilla, kuten Seinäjoen Tangomarkkinoilla, Maailmantango-festivaalilla sekä Sata-Häme Soi -festivaalilla.

Kaitilalta on tähän mennessä ilmestynyt kaksi tangoalbumia, joista toinen, Un finlandés en Buenos Aires (Sonorte Art 2011), sai erinomaisen arvion arvostetussa saksankielisessä Tangodanza-lehdessä. Kaitilan uusin albumi, syksyllä 2023 julkaistava Tango Málaga sisältää säveltäjä Tapani Purasen ja Kaitilan säveltämää uutta suomalaista tangomusiikkia latinalaisamerikkalaistyylisesti sovitettuna.

Konsertissa esiintyy

Harri Kaitila, laulu

www.harrikaitila.com

Tango del norte

www.tangodelnorte.net

Sami Pirttilahti, bandoneon

Ville Westergård, pianoPlats
TryckeriTeatern
Dalgatan 4 | Laaksokatu 4
10300 Karis